Over eduVPN

eduVPN maakt het medewerkers, onderzoekers en studenten mogelijk om op een veilige en eenvoudige manier te verbinden met internet en toegang te krijgen tot afgeschermde systemen van hun instelling.

Veel openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld in de trein, in de bibliotheek of op een terras, zijn onveilig. Maar ook je thuisnetwerk is niet altijd goed beschermd. Gegevens die je invoert en ontvangt op je telefoon, tablet of computer, kunnen vrij eenvoudig worden onderschept. Ook kunnen kwaadwillenden je verkeer omleiden naar een phishing-website met als doel je wachtwoord af te vangen. Geen prettig idee! Zeker niet als je gevoelige informatie verwerkt.

De dienst eduVPN lost dit op door een zogeheten Virtueel Privénetwerk (VPN) op te zetten. Dat is een versleutelde verbinding tussen jouw (privé)computer of smartphone en het bedrijfsnetwerk van jouw organisatie. Een soort brug dus, die jou direct netwerktoegang biedt. Op die manier kun je altijd veilig en zonder lokale pottenkijkers verbinding maken met het internet.

Laatste wijziging op 01 jan 2018